8 Temmuz 2017 Cumartesi

Tempo Travel Dergisi (Alıntı) - Hatay


Sevgili arkadaşlar ilk bahardan beri tur ile birlikte Türkiye'mizin cennet köşelerinden bir yere, gezmeye gitmek istiyorum. Ama neresi olduğuna bir türlü karar veremedim. O yüzden daha iyi karar verebilirim diye, Tempo Travel dergisinin gezi eklerini okumaya başladım. Bakalım Hatay'da neler var? 


İtiraf etmeliyim arkadaşlar bu kahvaltı menüsü beni ikna etti 
Alıntı:
Kahvaltıda 170 Çeşit!
Hatay, Türkiye’nin kahvaltısıyla ünlü şehirlerinden biri. Abartmıyoruz kahvaltı masasında 170’e yakın ürün bulunuyor. Keçi peyniri, sünme peynir, küplere dizilip toprak altında bekletilen cara peyniri, çökelek peyniri, örme peyniri ve tuzsuz künefe peyniri bölgede üretiliyor. Kahvaltı kültürünün gelişkinliğini şöyle anlatalım: Şehirdeki bazı restoranlar sadece kahvaltı menüsü sunuyor. Sultan Sofrası da bunlardan biri. Peynir çeşitlerinin yanı sıra zeytin, zeytin salatası ve çeşitli sebzelerin süslediği kahvaltı masasında, restoranın özel kahvaltılıklarından sürk de tadılabilir. Sucuğa benzeyen sürk, çökelek peynirin kurutulmasıyla yapılıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder